• Seger mot IBF Falun U

Säsongens första derby blev rafflande i överkant och IBF Borlänge och IBF Falun U följdes åt in i det sista. ' Då klev unga Borlängebacken Linnea Brandt fram och avgjorde tillställningen, via två mål i tredje perioden. – Det var vår absolut bästa utespelare idag. Det är roligt att hon vågar gå upp och göra några kassar, berömmer tränaren, Andreas Spång. Inför säsongen lyftes hon fram som en av de absolut viktigaste pjäserna i årets trupp av tränaren, Andreas Spång. På söndagskvällen visade IBF Borlänges talangfulla back, Linnea Brandt varför. 18-åringen gick i bräschen när rivalmötet mot IBF Falun U avgjordes och som grädde på moset så satte hon dessutom två mål i den tredje perioden, där det andra blev helt avgörande för matchutgången. – Ja, jätteroligt. Det var vår absolut bästa utespelare idag. Det är roligt att hon vågar gå upp och göra några kassar, berömmer Andreas Spång efter 4–3-segern. En seger som satt hårt inne, och lagen turades om att sätta bollar på varandra, inte minst under den tredje periodens första fem minuter, då matchen också kom att avgöras. – Så fort de gjorde mål så gick vi upp och drog luften ur dem, två gånger om. Det var psykologiskt viktigt, säger Spång, som dock erkänner att Falun i perioder var det bättre laget. – I första perioden ledde vi med 1–0, men de var väldigt mycket bättre än oss då. Där borde vi ha legat efter med några bollar, men vår målvakt räddade oss. Sen kom vi in i det mer och mer. Segern kategoriserar Borlängetränaren in i kämpakolumnen. – Verkligen, varenda spelare gjorde precis allt som de orkade. Och det krävdes. Falun spelade bra och kom i snabba omställningar. Vår målvakt (Hanna Sjölander) gjorde den bästa match som jag har sett. Tre omgångar in i serien ligger IBF Borlänge på femte plats med sex inspelade poäng. Ett facit som Andreas Spång ser som klart över förväntan. – Oerhört bra. När jag såg schemat så tänkte jag att vi skulle få vara nöjda med att ha nån poäng, med tanke på förutsättningarna. Men nu har vi fyllt på och tycker att truppen börjar bli klar. Vi har ett gäng att jobba med kontinuerligt, så det känns superbra. Sedan premiären har Spång alltså fått in ytterligare tre spelare i Julia Borg, Amanda Johansson och Matilda Larsson. – Egentligen hela vår förstakedja idag har blivit klar nu på kort tid. De kontaktade oss via vår try out, och nu är de klara. Det är en (Hanna Olsson) som fortfarande hänger i luften, men nu är fotbollen klar, så nu hoppas vi att hon också kommer in. Och då börjar vi nog bli ganska nöjda. FAKTA Matchfakta – div 1 GUD dam IBF Borlänge–IBF Falun U 4–3 (1–0, 1–1, 2–2) Första perioden: 1–0 (6.03) Amanda Johansson (Linnea Brandt) spel fem mot fyra. Andra perioden: 1–1 (5.33) Ella Paavola (Frida Backlund), 2–1 (12.56) Lisa Gatterman. Tredje perioden: 2–2 (2.00) Stina Jonsson (Katerina Tsantaridou), 3–2 (3.01) Linnea Brandt, 3–3 (4.05) Stina Jonsson (Katerina Tsantaridou) spel fem mot fyra, 4–3 (5.33) Linnea Brandt (Amanda Johansson). Skott: Ingen uppgift. Utvisningar, BOR: 3x2 min, FAL: 1x2 min. Domare: Tim Green, Viktor Snöborgs. Från BT Dam Div. 1 11 okt 2022 0kommentarer
  • Seger i premiären

Lisa Gattermann stor hjälte i IBF Borlänges premiärseger: ”Det känns underbart” IBF Borlänges damer och Maserhallen tog emot Sätra i premiärmatchen av Division 1 efter uttåget i Allsvenskan förra säsongen, och det var minst sagt en tuff start för det "nya" Borlänge. Efter bara en minut och trettiofem sekunder hade Sätra tagit ledningen och Borlänge fick jobba i uppförsbacke. – Det började ju med fiasko där de fick göra mål direkt efter att vi går bort oss lite grann. Men trots detta tycker jag att vår första period är vår bästa idag, vi spelar vårt spel och är starkare än dem, säger Andreas Spång huvudtränare för Borlänge. Underläge efter bara en och en halv minut gav Borlänge en tuff start, men laget samlade sig och kunde ta hem premiärmatchen. Foto: Viggo Ekebjär Och precis som Andreas Spång säger så hängde inte Borlängelaget läpp för det insläppta målet, utan tog istället över. Det var ett rakt spelande IBF som skapande chans på chans i den första perioden, och det skulle till slut ge utdelning. Efter 16 minuter spelade minuter kunde det ”gamla” nyförvärvet Lisa Gattermann, i Peter Forsberg-manér, gå via köksvägen och kvittera för sitt Borlänge. Det resultatet skulle stå sig in i periodvila. Sätra fick börja den andra perioden i numerärt överläge efter att Borlänge inte stått uppställda vi tekning i tid, men med ett starkt boxplay spelades två minuter av enkelt och Borlänge var även nära att utöka sin ledning flertalet gånger. Men mer än så i chansväg fick vi inte se i en aningen avslagen andra period och 1–1 stod sig efter 40 spelade minuter. Dagens matchhjälte blev Lisa Gatterman, som gjorde två mål för Borlänge och assisterade til ett tredj. I den tredje perioden klev Borlänge ut med en högre växel, två mål på två minuter och helt plötsligt ledde IBF premiären med 3–1. Lisa Gattermann stod för 2–1 målet och assisterade till 3–1 målet, en minst sagt stark comeback i den blå tröjan. – Det känns underbart! Alltid kul att göra poäng, vi sa verkligen att vi skulle köra vårt spel och bara gå ut och köra sista 20 och det gjorde vi, säger tvåmålsskytten Lisa Gattermann. Därefter spelade Borlänge av matchen med god kontroll och såg inte ut att vara riktigt hotade av Sätra, och i matchens sista minut kunde de utöka sin ledning till 4–1. Och mer än så skulle vi inte se när slutsignalen gick och Borlänge kunde bocka av säsongens första tre poängare. En intensiv start i tredje perioden avgjorde matchen. Borlänge gick fram till en tvåmålsledning efter mindre än två och en halv minut. Sedan bevakade man sin ledning och gjorde ytterligare ett mål i slutminuten. – Det känns riktigt bra, otroligt skönt att vinna i premiären och starta säsongen på bästa sätt. Det var väldigt jämnt, men jag tycker vi blir bättre och bättre ju längre in i matchen vi kommer. Vi är väldigt starka idag, en bra laginsats över 60 minuter, säger en glad Lisa Gattermann efter slutsignal. Matchfakta – Div 1 GUD Dalarna dam IBF Borlänge–IK Sätra 4–1 (1–1, 0–0, 4–0) Första perioden: 0–1 (01:35) Malin Olsson (Emma Åström), 1–1 (16:13) Lisa Gattermann (Linnea Brandt) Andra perioden: - Tredje perioden: 2–1 (01:12) Lisa Gattermann (Josefin Hammar), 3–1 (02:20) Amanda Johansson (Lisa Gattermann), 4–1 (19:11) Maja Widell (Kristin Nilsson) Utvisningar, BOR:3x2 min, IKS:1x2 min. Domare: Jussi Nissinen, Tim Nissinen Eriksson. Publik: - Från BT Dam Div. 1 25 sep 2022 0kommentarer